• Karneval

          • Dňa 22.2.2022, v tento magický dátum sa v našej materskej škole konal fašiangový karneval. Všetky deti sa predviedli v krásnych a originálnych karnevalových maskách. Fašiangový karneval začal prezentáciou masiek. Každá maska dostala priestor, aby sa predstavila. Nasledovali rôzne tance a súťaže. Deti mali možnosť sa odfotiť so zábavnými rekvizitami. Počas celého dňa deti žiarili úsmevom a dobrou náladou. Najväčšiu radosť deti mali so stroja, ktorý vytváral bubliny. Atmosféru dotvárala aj karnevalová výzdoba, ktorá sa nachádzala v priestoroch materskej školy. Nechýbalo ani občerstvenie, za čo patrí vďaka hlavne rodičom. Tešíme sa opäť o rok!

                                                                                                    Mgr. Nikola Habláková

          • Január v malej triede

          • Po prázdninách nás deti vítali s úsmevmi na tváričkách, rozprávali o darčekoch a zážitkoch a bolo ich neúrekom. Šimonko nám milo prekvapil, lebo sa od nového roku vie bez pomoci obliecť aj vyzliecť.  Začiatok nového roku sme s deťmi venovali prehlbovaniu a poznaniu časových vzťahov – deti pomenovali činnosti, ktoré robia doma a ktoré v materskej škole. V rannom kruhu si opakujeme dni v týždni a mesiace v roku. Učili sme sa rozlišovať pracovné dni a dni počas víkendu. Spoločne sme oslávili Dankove narodeniny. Rozlišovali sme živú prírodu od neživej, pokusom sme zisťovali vlastnosti zamrznutej vody, maľovali sme na kamienky. Prostredníctvom rozprávky O paličke a kamienku sme poukázali na vhodné a nevhodné správanie. Spoznávali sme lesné zvieratká, pozorovali sme stopy v snehu. Rozvíjali sme si jemnú motoriku maľovaním, strihaním, lepením a skladaním papiera. No a najväčšiu radosť sme mali zo snehu. Každý deň na pobyte von sme sa spúšťali na klzákoch, robili sme anjelikov, lopatkovali, prehŕňali a dokonca sme aj pomáhali ujovi školníkovi odhrabávať sneh.  

          • Lesné zvieratá

          • Hľaďte deti husto sneží,

            Malý zajko poľom beží.

            Hopi sem a hopi tam,

            Kdeže sa len podieť mám.

            V mesiaci január sme sa venovali téme ,, Lesné zvieratá“. Vytvorili sme si pojmovú mapu. Deti pomenovali zvieratá na obrázku, pokúsili sa ich jednoducho opísať. Pozorne si všímali zvieratá žijúce v lese- ich stavbu tela, jeho pokrytie, farbu a podobne.  Pokúsili sa porozprávať v čom sa navzájom od seba líšia, akým spôsobom žijú, čím sa živia prípadne, kde bývajú.

            Na pobyte vonku sme navštívili vežu poznania. Deti mali možnosť vidieť na obrázku zvieratá a stopy ktoré im patria. Pri prechádzke sme narazili na stopy v snehu. Deti boli z prechádzky nadšené a nájdené stopy hravo priradili zvieratku.

            Nezabudli sme ani na vtáčiky a starostlivosť o ne. Spoločne sme im pripravili pochúťku z bravčovej masti a semienok, ktoré sme vyvesili na stromy.

                                                                                                                                                               Katarína Matláková

          • Opäť v škôlke po prázdninách

          • Vážení rodičia!

            Do nového roku Vám prajeme všetko dobré, hlavne veľa zdravia a pohody.

            Po vianočných prázdninách bude materská škola otvorená od pondelka - 10.1.2022. 

            Materská škola sa bude riadiť aktuálnym Školským semaforom zverejneným na minedu.sk. Po prázdninách vyplňte prostredníctvom edupage Vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Deťom pribaľte pyžamo a náhradné oblečenie - spodné prádlo, ponožky, tričko, tepláky. Nezabudnite na teplé zimné oblečenie na pobyt von - rukavice - palčiaky (päťprstové rukavice dávajte len deťom, ktoré samé zvládnu ich obliekanie), šály, čiapky, overaly, alebo nohavice a bundy vhodné do snehu a nepremokavé topánky.

            Preberanie:
            Deti budeme preberať pri vstupe ráno od 6:20 - 7:30 a od 7:55 do 8:15. Ak nie sme pri dverách, prosíme Vás využite zvonček a počkajte, kým prídeme.

            Odovzdávanie:
            Na obed pred jedálňou od 11:20 do 11:45.
            Poobede od 14:15 do 16:00. Tak isto Vás prosíme o využívanie zvončeka pri vchodových dverách, v prípade, že sa ponáhľate, môžete dopredu informovať pani učiteľky formou sms správy na telefónne číslo 0911 936 814.

            Prajeme príjemný začiatok nového roka.

          • ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE

          • VÁŽENÍ RODIČIA PRAJEME VÁM ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE

            PLNÉ LÁSKY, POROZUMENIA A POKOJA

            Vianočnú besiedku sme poslali formou edupage správy po prihlásení sa.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • V období adventu sa všetky deti tešia na príchod Vianoc. V tomto predvianočnom období sme si v našej materskej škole vytvorili príjemnú atmosféru spojenú s pečením medovníkov. Deti sa na pečenie veľmi tešili a s nadšením vaľkali a vykrajovali z cesta rôzne vianočné tvary. Pri práci počúvali známe koledy.
              

            Ďalšie decembrové dopoludnie sme využili na Vianočné tvorivé dielne. Deti zapojili svoju fantáziu a tvorivosť. Spolu s pani učiteľkami zo studeného porcelánu vykrajovali ozdoby na vianočný stromček, lepili hviezdy z desiatových vreciek, maľovali a zdobili Betlehem. Krásnymi zhotovenými výrobkami obdarovali svojich najbližších.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Katarína Matláková

             

          • Vianočná besiedka

          • Vianoce. Sviatok, na ktorý sa tešia malé deti rovnako ako ich starí rodičia. Sú obdobím, ktoré hlása pokoj a mier. Sú opisované ako čarovné, rozprávkové a zázračné. V stredu 15. decembra nastal ten čarovný deň, kedy sme si urobili vianočné posedenie spojené s vianočnou besiedkou. Deti sa na tento deň poctivo pripravovali. K vianočnej atmosfére prispela aj vôňa punču, ktorý si deti urobili spolu s pani učiteľkami. Deti sa zmenili na snehové vločky, ktoré sa krásne vznášali pri tanci na pieseň „Padá sniežik padá“. Po tanci deti zarecitovali viacero básní, v ktorých zapriali k vianočným sviatkom. Zaspievali pieseň „Kúpil otec rybu“ a celý program ukončili piesňou „Vianočný hymnus“, ktorý spolu s pani učiteľkami sprevádzali hrou na hudobné nástroje. Veríme, že sme našim programom navodili vianočnú atmosféru v každej rodine.

                                                                                                                                                          Mgr. Nikola Habláková

          • Vhodný darček pod stromček

          • Vianoce sa už blížia a každý z rodičov rozmýšľa, čo by daroval svojim ratolestiam. Rodič vníma hračky ako dôležitú súčasť detského sveta. Prinášajú veľa podnetov pre zmyslový, rozumový a citový vývin detí a okrem toho rozvíjajú fantáziu a kreatívne myslenie. Problémom sa však stáva to, ako vybrať tú správnu hračku, aby sme naše dieťa potešili a zároveň podporili jeho predstavivosť a samotnú hru, aby sa v Vianoc nestala tzv. hračková mánia. Preplnené obchody a hračkárstva, v ktorých sa strácame a ani nevieme čo vybrať, aby naše deti boli spokojné. Ak ste už zažili dieťa, ktoré plače nad rozbaleným darčekom, asi viete o čom hovorím – možno to nazvať aj hysák z prebytku. Preto, čím menej spotrebného tovaru a šuštiaceho papiera, tým lepšie. Keď má dieťa pod stromčekom veľa hračiek, nevie z čoho sa má tešiť, skáče od jedného darčeka ku druhému, rozbaľuje ďalší a ďalší. V konečnom dôsledku ten prvý, čo rozbalil si už ani nevšíma. Častokrát sa stáva, že dieťa po rozbalení darčeka očakáva ešte viac. Zaplaví nás otázkami - „Čo ešte dostanem, to už je všetko?“  Nestihnú sa poriadne potešiť zo svojich darčekov doma a už by najradšej išli rozbaľovať darčeky k starým rodičom.

            Na Vianoce by sme sa mali držať hlavne týchto zásad:

            • Skôr ako niečo kúpime, premyslime si čo naozaj naše deti potrebujú.
            • Kúpme im niečo, po čom veľmi túžia. Aspoň jedna vec by mala byť taká, ktorá im urobí veľkú radosť. Aj keby to mala byť len maličkosť, neriešte, že je to lacné, dôležitý je cieľ.
            • Snažiť sa, aby Vianoce boli viac o rodine, o vzájomnej súdržnosti a láske.

            Deti potrebujú hračky, aby sa socializovali a nadobúdali odvahu vytvárať si nové vzťahy. Zatiaľ, čo hračky ako lego, kocky, lopty ich v tom podporujú, obrazovky a digitálne hračky deti izolujú a robia neaktívnymi. Dôležité je, aby dieťa pri hre využívalo svoje ruky, len tak si posilňuje tie časti mozgu, ktoré sú spojené s priestorovým a matematickým učením. Čím menej hračiek dieťa má, tým skôr sa jeho hra stáva nezávislou a ľahšie nájde hračku s ktorou sa chce hrať. Menej možností ich motivuje k premýšľaniu o nových spôsoboch ako zapojiť do hry hračky, ktoré má dieťa k dispozícii.

            Predtým ako sa pustíme do nakupovania darčekov mohli by nám pomôcť tieto pravidlá:

            1. Menej je viac. Odporúčam jeden hlavný darček a dva menšie.  Oblečenie, hračka a pekná knižka úplne stačí.
            2. Hračka by mala byť pasívna a dieťa pri nej aktívne. Psychológovia nám hovoria, že hračky nepotrebujú blikať, byť drahé, alebo mať vlastnú aplikáciu. Jednoduchosť je v tomto prípade lepšia. Aktívne hračky deťom v ničom nepomáhajú. Neverte reklame.
            3. Spravme priestor. Sviatky sú fantastický dôvod na to, aby sme si doma sadli a vytriedili všetky hračky. Nechceme si zaprať domácnosť ďalšími vecami. Neporiadok vyvoláva stres. Menej hračiek totiž znamená viac detskej kreativity a inovácií. A to sú presne tie zručnosti, ktoré chceme podporiť pri výchove svojich detí.
            4. Pri kúpe hračky sa zamerajme na to, aby hračka niečo dieťaťu poskytla, bola účelná a hlavne podporovala jeho zdravý rozvoj. Vždy je lepšie, keď sa deti hrajú so skutočnými kockami, skladajú puzzle a navliekajú korálky, pretože si takto rozvíjajú jemnú motoriku. S modernými technológiami je potrebné v prípade detí narábať opatrne. Napríklad taký tablet brzdí rozvoj jemnej motoriky a má tiež zlý vplyv na zrak. Moderné technológie majú byť len akýmsi doplnkom k hraniu, nie náhradou za tradičné hračky.

             

            Nezabúdajme aj na to, že najdôležitejšie čo môžeme darovať deťom, je náš čas, ktorý s nimi strávime. Spoločne strávený čas nenahradí žiadna hračka. „Tie najlepšie hračky sú tie, čo podporujú hru rodič-dieťa, napodobňovanie a vzájomnú interakciu,“ hovorí  profesor Alan Mendelsohn. „.. keď sa rodičia hrajú s deťmi, dejú sa skutočné zázraky, či už spoločne predstierajú hru s hračkárskymi postavičkami, stavebnicou alebo stavajú puzzle.“

            Mgr. Mária Jurigová

          • Mikuláš v MŠ

          • Tak, ako po iné roky, aj tento rok deti očakávali príchod svätého Mikuláša. Celý týždeň sme sa pripravovali – vyzdobili sme priestory materskej školy, postavili stromček, nacvičili si piesne a básne. V pondelok 6. decembra sme sa zhromaždili v jednej triede, kde sme spolu čakali, či Mikuláš zavíta aj do našej materskej školy. Zrazu za dverami zazvonil zvonček a do triedy vstúpil Mikuláš v sprievode anjela. Čert ostal za dverami, pretože všetky deti boli celý rok poslušné a tak nemal koho zobať do vreca. Mikuláš pozdravil všetky deti a posadil sa na pripravenú stoličku ku stromčeku. Na privítanie zaspievali deti Mikulášovi spoločnú pieseň „Vitaj, vitaj Mikulášku, vitaj Mikuláš“. Mikuláš deti pochválil za ich krásny spev a obdaroval ich balíčkom plným sladkých dobrôt. Po rozdaní balíčkov a rozhovore sa deti s Mikulášom rozlúčili a na záver mu zarecitovali básničku. Ak budú deti dobré aj po ďalší rok, môžu sa opäť tešiť na túto vzácnu návštevu.

             

                                                                           Mgr. Nikola Habláková

             

          • November v malej triede

          • Počas novembra sme sa s deťmi rozprávalio význame zdravia pre človeka, o podpore zdravia a význame pohybu pre zdravie. Deti si pozreli bábkové divadielko o chorej myške, v ktorom sa dozvedeli ako sa chrániť pred infekčným ochorením. Na základe pozretého príbehu opísali jednoduchú prevenciu ochorenia a zaspievali sme si pesničku Ochorela myška malá. Ošetrovali sme poraneného medvedíka a zároveň sme si precvičovali geometrické tvary. Z gaštanov sme skladali ľudské telo a deti sa naučili opísať ho v základných anatomických kategóriách. Experimentovali sme s farebným krepovým papierom, ktorý sme striekali vodou a pozorovali rozpúšťanie farieb. Rozstrihané obrázky postavy deti spájali lepením. Z papierových kostí skladali kostru človeka a pritom si precvičovali počítanie do 6. Trénovali sme grafomotoriku kreslením postavy.

            V druhej polovici mesiaca sme spoznávali dopravné prostriedky a nebezpečenstvo súvisiace s cestnou premávkou. Deti si vyrobili lietadielka z paličiek, precvičovali si geometrické tvary pri skladaní traktora, spoznali semafor a jeho význam na ceste. Trénovali sme si jazýčky pri správnej výslovnosti básničiek o doprave a grafomotoriku pri kreslení dymu z áut. V pracovnom zošite sme spájali dopravné prostriedky s prostredím, v ktorom sa pohybujú.

            V novembri sme oslavovali aj Barborkine narodeniny, Deň materských škôl a na konci mesiaca sme sa pomaličky začali pripravovať na príchod Mikuláša a adventu.

             

            Mgr. Katarína Orelová

          • Deň materských škôl

          • Aj materské školy na Slovensku oslavujú svoj deň. My sme tento deň oslávili 4. novembra. Spoločne nás napadla myšlienka usporiadať pre deti divadielko, v ktorom ako herci sme vystupovali my, pani učiteľky. Od rána sme deti oboznamovali, aký program ich čaká a v komunikačnom kruhu sme viedli rozhovor  o tom, čo je divadlo, kto už v divadle bol a ako sa správa v divadle. Po raňajkách  sme sa trieda Mravčekov a trieda Ježkov stretli pred budovou našej MŠ a veľkým sprievodom presunuli do kultúrneho domu. Deti boli veľmi pozitívne naladené a po usadení sa začalo predstavenie ,,Medovníkov domček“. Malo obrovský úspech. Takáto veselá a zábavná atmosféra sa niesla aj po divadielku. Sprievodný program pokračoval spevom a tancom detí s Jankom a Marienkou. V závere osláv deti dostali a pochutnali si na  medovníčkoch, ktoré Janko a Marienka nazbierali z medovníkovho domčeka. Deti prežívali radosť počas celého Dňa materských škôl, čo prispelo k tvrdeniu, že kolektív detí, rovesníkov a predškolské zariadenia sú dôležitou súčasťou zdravého rozvoja osobnosti dieťaťa.

            Takže všetko najlepšie naša škôlka!

            Katarína Matláková

             

             

             

          • Bezpečne do MŠ

          • Poznať značky, pravidlá prechodu cez cestu a pravidlá cestnej premávky je pre deti veľmi dôležité. Sú tí najzraniteľnejší členovia cestnej premávky a preto téme týždňa ,,Bezpečnosť na ceste“ sme venovali zvýšenú pozornosť.  Deti sa oboznámili s dopravnými značkami, porozprávali sme si ako bezpečne prechádzať cez cestu, pomenovali sme si dopravné prostriedky, nezabudli sme si pripomenúť reflexné prvky, ktoré musíme používať v noci alebo pri slabšej viditeľnosti a vytvorili si semafor. Učili sa orientovať vpravo, vľavo a  v triede na vytvorenom  priechode pre chodcov si názorne vyskúšali správne prechádzanie. Zahrali sme sa hru ,,Autobus“, kde podľa pokynov museli určiť správny smer.   Deti si svoje vedomosti o správnom správaní sa v cestnej premávke preverili  prostredníctvom papučkového kvízu – každý si vyzul jednu papučku a všetky papučky sme dali pod plachtu. Papučky sa  vrátili vtedy, keď deti zodpovedali otázky z dopravy alebo vykonali určitý pokyn. Bola to pre nich veľká zábava počas ktorej si taktiež upevnili vedomosti. V závere týždňa  v rámci oboznamovania sa s okolím a bezpečnosťou na ceste sme spoločne zrealizovali vychádzku do dediny. Deti cestou pozorovali dopravné prostriedky, dopravné značky, svetelný signál na železničnom priecestí, prešli bezpečne cez prechod pre chodcov a vnímali zvuky súvisiace s dopravou. Stali sa tak úspešnými účastníkmi cestnej premávky v úlohe chodca.

             

                                                                                                                                                                   Anna Kramárová

          • Bolo raz jabĺčko krásne...


          • Tento rok je výborná úroda jabĺk. Vidieť to aj v našej školskej záhrade. Každá jabloň, a to ich je celkom dosť, je obsypaná krásnymi jabĺčkami. Niektoré sú červené, iné žlto-zelené. Sú to vzácne staré odrody jabloní a sme hrdí, že ich v našej školskej záhrade máme.

            V októbri sme si urobili jabĺčkovú slávnosť. O jabĺčku sme si spievali, jabĺčka sme počítali, kreslili, modelovali. Vo štvrtok ráno sa škôlkári s pani učiteľkami vydali do školskej záhrady. Pod jednou z jabloní mali za chvíľu nazbieranú plnú tašku jabĺk. V triede sa deti podelili do skupín, v ktorých si rozdelili úlohy – niekto jabĺčka umýval, iní ich utierali a ďalší zas odnášali do spoločnej nádoby. Kým si deti trošku oddýchli a posilnili sa pri zdravej desiate, pani učiteľky umyté a usušené jablká ošúpali a nakrájali na štvrtiny. Takto pripravené ich deti mohli ďalej krájať príborovými nožíkmi na menšie kúsky. Potom sa spoločne usadili do kruhu, kde mali pripravené suroviny na koláč, váhu, misky, varešky. Podľa receptu skontrolovali či majú všetko a pustili sa do váženia. Zopakovali si čísla aj číslice, precvičili ruky miešaním a zručnosť pri rozbíjaní vajíčok. Cesto vyliali na pomastený a pomúčený plech a posypali pripravenými jabĺčkami so škoricou. Počas pobytu von sa koláč krásne upiekol. Po obede staršie deti pripravili taniere a všetci si pochutili na voňavom a šťavnatom jablkovom koláči.

            Zo zvyšných jabĺk staršie deti na druhý deň pripravili zdravé smoothie pre všetkých. Hoci sa jabĺčková slávnosť  v škôlke skončila,  na jabloniach ešte ostalo veľa jabĺčok pre celú školu.

             

             

            Katarína Orelová  

          • Jesenné prázdniny

          • Oznamujeme rodičom, že počas jesenných prázdnin, od 28.10.2021 do 29.10.2021, bude materská škola z dôvodu nízkeho záujmu rodičov zatvorená.

            Materská škola bude opäť v prevádzke v utorok 2.11.2021.

          • Idem, idem do školičky...

          • ,,Idem, idem do školičky,

            poza humná, poza kríčky.

            Učiť sa mi zachcelo,

            preto bežím veselo.“

             

            Prázdniny skončili a opäť prišiel september. Mesiac, v ktorom sa otvorila aj brána našej materskej školy. Materská škola znova ožila detským smiechom. Deti aj pani učiteľky sa do škôlky vrátili plné sily a zážitkov z prázdnin. Niektoré deti sa po prázdninách vrátili do dôverne známeho prostredia, aby tu opäť stretli svojich kamarátov, ale pre niektoré deti to však bol ich naozaj prvý deň v škôlke, ktorý statočne zvládli. Oboznámili sa s novým prostredím, zoznámili sa s kamarátmi a láskavý prístup našich pani učiteliek im pomáha naďalej adaptovať sa. Počas prvého týždňa sa venovalo téme ,,Môj kamarát“. Deti sa navzájom predstavovali a celý týždeň sa spoznávali aj prostredníctvom rôznych hier ako ,,Pavučina priateľstva, O reťaz o reťaz, Kamarát“. Naučili sa niečo nové aj o obci Dlhá nad Oravou, poznávali verejné inštitúcie a služby vo svojom okolí (napr. obchod, pošta, lekárska ambulancia, obecný úrad, vlakovú stanicu, školu a iné). Že sa im naozaj dobre žije v ich dedinke, pripomínali si to aj piesňou ,,Na Orave dobre, na Orave zdravo“. September ušiel ako voda a my sa ďalej tešíme na nové zážitky a úspechy, ktoré deti získajú v tomto školskom roku pre rozvoj ich jedinečnosti.

            ,,Všetci spoločne za dobrodružstvom!“

             

                                                           Anna Kramárová

             

          • Otvorenie školského roku 2021/2022

          • Školský rok 2021/2022 začína vo štvrtok 2. septembra 2021.

            Prevádzka materskej školy je od 6:20 do 16:00.

            Ranný príchod detí je v čase od 6:20 do 7:10 a od 8:00 do 8:15.

            Dieťa, ktoré je na poldennom pobyte si rodičia vyzdvihnú od 11:30 do 12:00. Dieťa na celodennom pobyte možno vyzdvihnúť od 14:00. Do priestorov školy vstupuje 1 osoba sprevádzajúca dieťa na nevyhnutný čas, maximálne na dobu 10 minút

            K začiatku nového školského roka 2021/2022 pripravilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nový manuál pre fungovanie v školách a školských zariadeniach Školský semafor. Cieľom manuálu podľa ministerstva „je udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19.“ Tento manuál sa vzťahuje na všetky typy škôl a školských zariadení. Manuál bude ministerstvo podľa potreby upravovať a jeho aktuálna verzia bude vždy zverejnená na webovom sídle ministerstva www.minedu.sk


            Najdôležitejšie informácie zo Školského semaforu:

            Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe do školy 2.9. 2021  vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx.  Dieťa s príznakmi musí zostať doma.

            Do priestorov školy nesmie vstúpiť nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa.

            Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné (OČR) v prípade prerušenia vyučovania v triede  dieťaťa do 11 rokov.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.


            Príloha:

            1. vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            2. semafor.pdf​​​​​​​

          • Rozlúčka s predškolákmi 25.6.2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s predškolákmi 25.6.2021.

            "...posledný krát so škôlkármi

            zahrám sa a zaspievam,

            mám 6 rokov, škola volá,

            dovidenia, odchádzam..."

             

             

            Milí naši predškoláci!

            Každý z Vás je iný a jedinečný. Každý z Vás v niečom dobrý a v niečom vyniká. Prajem Vám, aby sa Vám darilo rozvíjať sa v tom, v čom ste dobrí. Aby ste sa naučili byť zodpovedný, rešpektovať seba aj ostatných. Získavajte nové vedomosti a nezabudnite na to, že najdôležitejšie je mať dobré srdiečko. 

            Ďakujem za všetky krásne chvíle, ktoré sme spolu prežili. Bolo nám cťou. 

            Veľa šťastia!

             

            Vaša pani učiteľka Katka Orelová a Hanka Suľová

             

          • Prevádzka materskej školy od 19.4.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva SR a v súlade s metodickým usmernením Návrat žiakov do škôl bude od pondelka 19.4.2021 materská škola v prevádzke pre všetky deti.

            Podmienkou účasti detí na vyučovaní je pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti a preukázanie sa negatívnym testom, resp. výnimkou z testovania a podanie Čestného vyhlásenia. Čestné vyhlásenie, ktorého kópiou je potvrdenie negatívneho testu, resp. výnimku z testovania, nesmie byť staršie ako 7 dní. Čestné vyhlásenie môžete podať aj elektronicky. 

            Naďalej Vás prosíme o dodržiavanie platných epidemiologických opatrení. Dieťa môže sprevádzať do budovy školy len 1 osoba, ktorá podáva Čestné vyhlásenie, žije v spoločnej domácnosti a preukáže negatívnym testom, resp. výnimkou z testovania. V priestoroch školy, aj šatne sa sprevádzajúca osoba nesmie zdržať dlhšie ako 10 minút.

            Ďakujeme. 

            Čestné vyhlásenie19262.docx

          • Prevádzka materskej školy od 12.4.2021

          • V súlade s rozhodnutím ministra školstva SR zo dňa 8.4.2021 s účinnosťou od 12.4.2021 sa obnovuje vyučovanie v materskej škole pre všetky deti.

            Naďalej ostávajú v platnosti prísne epidemiologické opatrenia.

            Deti, ktoré od pondelka 12.4.2021 nebudú materskú školu navštevovať, je potrebné odhlásiť zo stravy. Poplatok za prevádzkové náklady bude treba opätovne uhrádzať aj v prípade, ak dieťa do MŠ nenastúpi.